silentheroes.se Forum Index silentheroes.se
A mod for Battlefield 1942 and World in Conflict
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue Sep 02, 2014 03:53
All times are UTC + 2 (DST in action)
 Forum index » SilentHeroes Projects » SilentHeroes - A Battlefield 1942 MOD » SH: Beginner-section
SH 1.2 how work Windows VISTA?
Moderators: Team SH
Post new topic   Reply to topic Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [9 Posts]  
Author Message
buschhans
Medic-soldier

Joined: 08 Apr 2009
Posts: 154

PostPosted: Wed Apr 15, 2009 16:31    Post subject:  SH 1.2 how work Windows VISTA?   Mark this post and the followings unread 

One of my member had windows Vista,how can he play,he was kick from server.
I see her name in game and then he get kick (spieler hat die verbindung unterbrochen).
I had XP and have no idea how he can run 1.2 by VISTA.
Back to top
View user's profile Send private message 
axleman1011
New-spawned

Joined: 18 Jul 2009
Posts: 15

PostPosted: Sat Jul 18, 2009 04:13    Post subject:   Mark this post and the followings unread 

i also have VISTA, and it might just be a coincidence but SH doesn't work for me either, when ever i try to play a match (any match not just online) it loads half way then the game crashes... am i doing something wrong (i have SH 1.2, and BF 1.6)
Back to top
View user's profile Send private message 
Boss_Man
VVVIP Member


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2597

PostPosted: Sat Jul 18, 2009 18:27    Post subject: Re: SH 1.2 how work Windows VISTA?   Mark this post and the followings unread 

buschhans wrote:
One of my member had windows Vista,how can he play,he was kick from server.
I see her name in game and then he get kick (spieler hat die verbindung unterbrochen).
I had XP and have no idea how he can run 1.2 by VISTA.




Boss_Man wrote:
Apparently you should try this:


* Put the Shortcut to SH/BF on your desktop.


* Add these extensions to the Shortcut Target:
"...\Battlefield 1942\BF1942.exe" +game silentheroes +restart 1"


* Change the Properties for the shortcut and use
"Compatibility Mode for Windows 98".


That should keep SH from craching...





And do join us at SH, every Tuesday at 20:00! Razz
Back to top
View user's profile Send private message 
axleman1011
New-spawned

Joined: 18 Jul 2009
Posts: 15

PostPosted: Sat Jul 18, 2009 19:36    Post subject:   Mark this post and the followings unread 

fixed it thanks it works grate!!!
Back to top
View user's profile Send private message 
ajan1
New-spawned

Joined: 07 Jun 2010
Posts: 3

PostPosted: Mon Jun 07, 2010 15:13    Post subject:   Mark this post and the followings unread 

How I can change my own resolution?
I have widescreen edit in my config and it donīt work in this mod.
Back to top
View user's profile Send private message 
Boss_Man
VVVIP Member


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2597

PostPosted: Mon Jun 07, 2010 23:11    Post subject:     Mark this post and the followings unread 

Is your config in the SilentHeroes directory?

You must make it Read Only. Otherwise BF1942 will return it to the default
values.


- - - - - -

Field of View is in VideoDefault.con.

C:\Program Files\EA GAMES\Battlefield 1942\Mods\bf1942\Settings\VideoDefault.con


Open in WordPad, change and save...


renderer.setFullScreen 1
renderer.fieldOfView 1.1
renderer.globalLodRadius 1
renderer.globalLodRadiusScaleFactor 5
console.showStats 0
renderer.allowAllRefreshRates 1

- - - - - -

I don't use Vista, so I can't help you if the problem is Vista speciffic... Neutral


- - - - - -

I also think you have to put the two changed Video.con and VideoCustom.con files into your own profile folder:

...\Battlefield 1942\Mods\bf1942\Settings\Profiles\Your In Game Name!


Read up on it here:
http://www.widescreengamer.com/b/battlefield_1942.html



I hope it works.

Back to top
View user's profile Send private message 
ajan1
New-spawned

Joined: 07 Jun 2010
Posts: 3

PostPosted: Tue Jun 08, 2010 17:40    Post subject:   Mark this post and the followings unread 

Sorry, this not help in problem Sad

All others mods work without Win 98 compability mode, but then I start others mods in win98 mode I get same bad resolution Sad

It works if I could be start without win98 mode.
Back to top
View user's profile Send private message 
fearful
AT with MBT LAW


Joined: 28 Jun 2009
Posts: 927
Location: Uppsala

PostPosted: Tue Jun 08, 2010 18:44    Post subject:   Mark this post and the followings unread 

Try to run battlefield as Administrator, it might help you.

(i need to do it on my vista machin)
Back to top
View user's profile Send private message 
Honkel
VIP Member


Joined: 10 Mar 2006
Posts: 424
Location: Sandviken, Sweden

PostPosted: Tue Jun 08, 2010 18:45    Post subject:   Mark this post and the followings unread 

I have not gotten SH to work in anything else than Win98-mode (i.e. 4:3 aspect ratio) but if you manage to either get it to fit the wide screen or if you manage to get it to run in something else than Win98-mode please tell us how.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [9 Posts]  
Post new topic   Reply to topic Mark the topic unread :: View previous topic :: View next topic
 Forum index » SilentHeroes Projects » SilentHeroes - A Battlefield 1942 MOD » SH: Beginner-section
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0495s ][ Queries: 12 (0.0069s) ][ Debug on ]